Podotherapie de kempen
 
 
 
 
 
 
 
afspraak maken
 
Vergoedingen
 
team
 
Praktijk in beeld
 
alg. voorwaarden
 
PRIVACYVERKLARING
 
geschillencommissie
 
 
 
   

Podotherapie De Kempen

Mijn naam is Anneke van Loon, eigenaar van Podotherapie De Kempen.
Sinds september 2020 werk ik als podotherapeut multidisciplinair samen met Podopraktijk de Kempen.
Na een opleiding als pedicure en medisch pedicure heb ik in 2019 de bachelor Podotherapie in Eindhoven succesvol afgerond. Alles wat te maken heeft met schoeisel, houding gerelateerde problematiek en voeten heeft mijn interesse.
De afhandeling van verschillende klachten, het screenen en begeleiden van diabetische en reumatische cliënten en het verzorgen van wonden of het plaatsen van nagelbeugels behoren tot mijn specialisaties.

Bij Podopraktijk De Kempen zijn uw voeten in goede handen. In onze praktijk werk ik multidisciplinair samen met een orthopedisch schoenmaker, registerpodoloog, zorgschoenspecialist en diverse vakbekwame (medisch) pedicures.
U bent verzekerd van een kwalitatieve behandeling  en aandacht voor u en uw voeten!

DiabetespatiËnt

In 2017 waren er naar schatting 1.135.100 mensen met diabetes. Dat is ruim 6 procent van de bevolking. In bijna alle leeftijdsgroepen komt diabetes iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Voetproblemen bij diabetes

Diabetes patiënten kunnen verschillende lichamelijke ongemakken krijgen. Ook de voeten kunnen klachten ondervinden Deze voetklachten worden veroorzaakt door onder meer een afwijkende voetstand, een verslechterde doorbloeding (vaatlijden) of een verminderd gevoel in de voeten (neuropathie).

Wat kan de podotherapeut doen?

De podotherapeut brengt met verschillende testen in kaart of er sprake is van een diabetische voet en zo ja op welk niveau, en stelt een behandelplan op. De praktijkondersteuner krijgt een verslag en de (eventuele) pedicure wordt op de hoogte gesteld van de actuele toestand van de voeten.
Dit wordt bij diabetische voeten van een zorgprofiel 2 of hoger geregeld.
In zo’n eerste onderzoek bekijkt de podotherapeut ook uitgebreid wat de oorzaak van de klachten is. Daarna verhelpt hij die klachten bijvoorbeeld door nagelbeugels, een taping op de voeten, vilttherapie, ortheses (teenstukjes), steun- of correctiezolen of een kleine schoenaanpassing.

ReumapatiËnt

Reuma is de verzamelnaam die huisartsen en specialisten (reumatologen) gebruiken voor aandoeningen waarbij het lichaam een afweerreactie (immuunreactie) geeft, wat resulteert in ontstekingen.

Voetproblemen met Reuma

De voeten van reumapatiënten hebben heel wat te verduren. Met name door de gewrichtsafwijkingen kunnen de piekdrukken op deze voeten aanmerkelijk toenemen. Door middel van drukmetingen is dit perfect in beeld te brengen.

Wat kan de podotherapeut doen?

De podotherapeut zoekt een passende oplossing om de reumatische voet op een zo goed mogelijke manier te laten functioneren. Meestal doet hij dat door het beoordelen van schoeisel en het geven van adviezen over schoenen. Daarnaast kunnen podotherapeutische zolen geadviseerd worden om piekdrukken te verminderen.

nagelbeugels

Veel mensen hebben last van ingroeiende of tunnelnagels. Dit kan heel pijnlijk zijn en soms bemoeilijkt dit het lopen. In veel gevallen kan dit pijnloos opgelost worden d.m.v. het plaatsen van een nagelbeugel.

Verschillende nagelbeugels

Niet alle cliënten mogen dezelfde nagelbeugel dragen. Denkt u aan een diabetische voet met een verminderd gevoel in de voeten (neuropathie).
Indien men dan een nagelbeugel plaatst die onder de nagel vastgezet wordt, kan de cliënt daar op den duur gevolgen van ondervinden. Men voelt immers niet of de beugel pijn doet en deze kan dan een wondje veroorzaken.

  • De Omega beugel: Door de omega lus aan te spannen worden de uiteinden van de nagel opgelift uit het nagelbed. Zo wordt de nagel mooi recht. Deze beugel wordt handmatig vervaardigd en is voor elke nagel uniek. Ook bij deze beugel moet u terug komen om de beugel weer op spanning te brengen.
  • De Podofix beugel kan voor alle soorten vervormde, ingegroeide of gekrulde nagels gebruikt worden en is uitermate geschikt voor de risicovoet.
    De beugel blijft 2 weken tot ongeveer 2 maanden op de nagel zitten. Daarna moet hij, als de nagel nog niet hersteld is, vervangen worden.

    Omega beugel               het plaatsen van de Podofix beugel